Adress:
Sala Tandläkarcenter
Drottninggatan 11A
733 30 Sala
Ring oss 0224-106 00

Öppettider:
Mån-tor: 08:00-18:00
Fre: 08:00-15:00
Lör-sön: Stängt

AirFlow hos Sala Tandläkarcenter

Populär och skonsam behandling för att effektivt ta bort missfärgningar och
återställa tändernas naturliga färg.

Återskapa ditt leende med AirFlow

Vill du fräscha upp ditt leende utan att det ska göra ont eller vara krångligt? AirFlow tandrengöring är en populär och skonsam behandling för att ta bort missfärgningar och återskapa tändernas naturliga färg. Med AirFlow kan svårare fläckar, som orsakats av rökning, snus, kaffe eller te, snabbt och milt avlägsnas.

Vad är AirFlow?

AirFlow är en modern tandrengöring som utförs av en legitimerad tandhygienist. Behandlingen innebär blästring av tänderna med en blandning av salt, vatten och luft. Denna teknik gör det möjligt att rengöra även svåråtkomliga områden mellan och bakom tänderna.

Fördelar med AirFlow

 • Mildare alternativ: Ett skonsammare alternativ till tandblekning, idealiskt för
  patienter med känslig emalj.
 • Naturligt resultat: Återställer tändernas naturliga färg istället för att ge en konstgjord
  vit nyans.
 • Djup rengöring: Effektiv rengöring

Vilka missfärgningar kan AirFlow ta bort?

AirFlow kan effektivt ta bort fläckar från:

 • Rökning
 • Rött vin
 • Kaffe
 • Snus
 • Livsmedel med starka färgämnen

Att tänka på före och efter en behandling med AirFlow

 • Före behandlingen: Vi rekommenderar att boka en tid för undersökning för att säkerställa att din orala hälsa är god. Det är viktigt att munhälsan är under kontroll innan en estetisk behandling påbörjas för att förebygga irritation, sveda och rodnad i slemhinnan. Du kan även boka tid för en hygienistbehandling och där prata med tandhygienisten om att du är intresserad av att göra en AirFlow-behandling.
 • Efter behandlingen: Efter en behandling med AirFlow ska du helst inte äta eller dricka den närmsta timmen då du är mer mottaglig för missfärgningar direkt efter behandlingen. Dina levnadsvanor påverkar hur länge du kan bevara den vita färgen och hur länge missfärgningar håller sig borta. Frekvent intag av kaffe, te eller starka rök- och snusvanor gulnar till tänderna betydligt fortare. Undvik konsumtion av mörka färgämnen för att behålla den naturliga färgen längre. Långvarigheten och effekten av AirFlow är individuell.

Hur ofta kan man göra en AirFlow-behandling?

AirFlow är så skonsam att den kan utföras en gång per år. Konsultera din tandhygienist för att bestämma vad som passar bäst för dig.

Bokning

Boka din tid enkelt online eller ring oss på 0224-106 00.

Vanliga frågor om AirFlow

 • Är behandlingen smärtfri? Ja, AirFlow är helt smärtfri.
 • Hur lång tid tar en behandling? Behandlingen tar vanligtvis cirka 30 minuter.
 • Kan jag boka en tid online? Ja, du kan enkelt boka en tid via vår onlinebokning.

Kontakta oss

För att boka din AirFlow-behandling, besök vår webbplats eller ring oss direkt. Sala Tandläkarcenter finns i centrala Sala, men vi har även en klinik i Horndal, Horndal Tandläkarcenter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig återskapa ditt vackra leende!

Vanliga frågor om AirFlow-behandling

Ja, AirFlow är en utmärkt metod för att ta bort både ytliga och svåra missfärgningar i bettet. Den är skonsammare och billigare än tandblekning och kan även avlägsna svåråtkomliga beläggningar mellan tänderna. Saltblästringen ger en ren känsla i munnen och är ett bra alternativ för att uppnå en vitare nyans på tänderna.

Tandblästring, även känt som AirFlow eller saltblästring, är en behandling som effektivt avlägsnar missfärgningar från tänderna. Daglig konsumtion av kaffe, te, rökning, snus och rödvin kan orsaka missfärgningar, vilka majoriteten kan avlägsnas med AirFlow. Metoden använder högt tryck, salt och vatten för att blästra bort fläckar och beläggningar på tänderna.

Ja, AirFlow är en helt smärtfri behandling. Vissa kan uppleva ytliga ilningar initialt, men saltblästringen tar enkelt och skonsamt bort både ytliga och djupa fläckar. Behandlingen utförs av legitimerade tandhygienister med expertis inom området, och AirFlow medför inget obehag för patienten. Det är ett mer lindrigt alternativ till tandblekning.

AirFlow passar de flesta patienter som lider av missfärgningar och mörka beläggningar. Rökare och kaffedrickare är typiska patienter som väljer AirFlow. Tandblekning kan ibland ge upphov till långvariga ilningar, särskilt hos patienter med tunn och känslig emalj. AirFlow är ett mildare alternativ som syftar till att återställa tändernas naturliga färg istället för att göra dem vitare.

Effekten av AirFlow är individuell och beror mycket på dina vardagsrutiner och livsstil. Rökare, snusare och kaffedrickare har en ökad tendens att få tillbaka missfärgningar snabbare. Om du kan undvika vanor som missfärgar tänderna, kan du behålla den vita nyansen under en längre period. Många av våra patienter är mycket nöjda med resultaten, enligt våra online-recensioner.

Patientcentrerad tandvård varje dag

Vi är en tandläkarklinik som har som mål att våra patienter ska känna sig trygga vid behov av akut tandvård, så att de slipper ringa runt och leta efter någon annan tandläkare som har jour.