Adress:
Sala Tandläkarcenter
Drottninggatan 11A
733 30 Sala
Ring oss 0224-106 00

Öppettider:
Mån-tor: 08:00-18:00
Fre: 08:00-15:00
Lör-sön: Stängt

Basundersökning

Vid en basundersökning gör vi en noggrann kontroll av dina tänder och din munhälsa. 

Vår basundersökning

Undersökningen ska visa om du har hål i tänderna, tandköttsinflammation, tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Karies, plack och eventuella tecken på sjukdom i munhålan noteras. I undersökningen ingår även fyra stycken röntgenbilder samt cancertest i munhålan. Utöver detta så kontrolleras käkben och käkleder samt tändernas läge och bettfunktion. Du får också tips om hur du ska sköta tänderna på bästa sätt för att förebygga problem. Om du har något problem eller någon sjukdom, eller förhöjd risk att få det, föreslår tandläkaren en eller flera behandlingsåtgärder. Inget ingrepp kommer att påbörjas utan att du gett ditt godkännande.

Boka en tandläkartid

Att gå till tandläkaren med jämna mellanrum är en prisvärd investering och förebyggande åtgärd för att bevara en god tandhälsa. Den allmänna undersökningen hos tandläkaren kallas för en basundersökning och är både snabb och enkel.

Besök en tandhygienist

På Sala Tandläkarcenter arbetar även utbildade tandhygienister som kan genomföra kontroller av din allmänna munhälsa. Personer som behandlas en till två gånger om året hos en hygienist behöver inte besöka tandläkaren i samma utsträckning. Det innebär att hygienisten hjälper dig att mota bort sjukdomarna innan dem uppkommer. Det är snällt mot tänderna, och i långa loppet även mot plånboken.

Patientcentrerad tandvård varje dag

Vi är en tandläkarklinik som har som mål att våra patienter ska känna sig trygga vid behov av akut tandvård, så att de slipper ringa runt och leta efter någon annan tandläkare som har jour.