Adress:
Sala Tandläkarcenter
Drottninggatan 11A
733 30 Sala
Ring oss 0224-106 00

Öppettider:
Mån-tor: 08:00-18:00
Fre: 08:00-15:00
Lör-sön: Stängt

Tandimplantat

Söker du en tandläkare med erfarenhet inom tandimplantat i Sala? 

Vi på Sala Tandläkarcenter finns på Drottninggatan 11 A, mitt i centrala Sala. Vi har stor erfarenhet av att arbeta med tandimplantat och hos oss kan du boka rådgivning om dina framtida implantat.

Varför tandimplantat?

Med tandimplantat finns flera fördelar. En av dessa är att vi fäster implantatet direkt i käkbenet. På så sätt blir det lättare att tugga och du slipper oroa dig för att de ska lossna. Detta till skillnad från exempelvis löstagbara proteser eller bryggor. En annan fördel är att tandimplantatet stimulerar käkbenet mer som en riktig tand. Detta innebär att du kan undvika flera av de hälsoproblem som uppstår när du saknar tänder i din tandrad. Vidare kräver inte tandimplantat att du slipar och borrar i friska närliggande tänder. 

Med ett tandimplantat får du en stabil, effektiv och ofta livslång ersättning för förlorade tänder. Genom att vända sig till en etablerad tandklinik med erfarna tandläkare och specialister får du ett bra och långvarigt resultat.

Vad kostar tandimplantat?

Priset för tandimplantatsbehandlingen varierar beroende på hur många implantat du behöver och hur avancerad behandlingen är. Själva ingreppet är däremot ganska omfattande vid större behandlingar vilket gör att kostnaden kan bli hög. Tack vare det statliga tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet får du däremot ersättning för 50 procent av referenspriset vid ett ingrepp på mellan 3 000 och 15 000 kronor. Därefter gäller ersättning för 85 procent av referenspriset om ingreppet kostar med än 15 000 kr. Den ersättning som lämnas baseras på Försäkringskassans referenspris för behandlingen.

Gratis konsultation för implantatbehandling

Har du en tandlucka som du vill åtgärda? Undrar du vad det kostar och hur man kan gå till väga för att återställa ditt bett? Välkommen in på gratis konsultation för implantatbehandling. I konsultationen ingår:

  • Samtal om vad du önskar och vilka förväntningar du har.
  • En kontroll av ditt bett och hur man kan försöka återskapa det med hjälp av implantatbehandling (OBS! Ej fullständig undersökning).
  • Information om hur behandlingen går till och vad man kan förvänta sig.
  • Kostnadsförslag på eventuell behandling.

Patientcentrerad tandvård varje dag

Vi är en tandläkarklinik som har som mål att våra patienter ska känna sig trygga vid behov av akut tandvård, så att de slipper ringa runt och leta efter någon annan tandläkare som har jour.