Adress:
Sala Tandläkarcenter
Drottninggatan 11A
733 30 Sala
Ring oss 0224-106 00

Öppettider:
Mån-tor: 08:00-18:00
Fre: 08:00-15:00
Lör-sön: Stängt

Tandkrona

På Sala Tandläkarcenter gör vi tandkronor efter dina önskemål. 

Du väljer själv om du önskar en tandkrona i porslin eller metall. Våra tandkronor anpassas efter ditt behov och leende och vårt mål är att alltid göra din tandkrona så realistisk som möjligt. Om du vill ändra ditt utseende på tänderna kan en skalfasad vara ett alternativ för dig.

Vad är en tandkrona?

För de patienter vars tänder inte går att laga med en fyllning använder vi istället en tandkrona. Tandkronan som vi använder är antingen tillverkad helt i keramik eller i metall med porslin som yta. Det går även att få tandkronan i guld eller i en annan metall. Fördelen med att använda en tandkrona i porslin är att vi gör dem så lika dina andra andra tänder som möjligt. På så sätt är det svårare att urskilja vilken tand som är konstgjord. Självklart kan det skilja sig från fall till fall, men det vi strävar efter är att göra tanden så realistisk som möjligt.

Pris tandkrona

Vad kostar en tandkrona? Priset för en tandkrona varierar beroende på material och hur mycket försäkringskassan betalar för den. Har du som patient kommit upp i högkostnadsskydd kan det hända att du får större delen av tandkronan betald. 

Patientcentrerad tandvård varje dag

Vi är en tandläkarklinik som har som mål att våra patienter ska känna sig trygga vid behov av akut tandvård, så att de slipper ringa runt och leta efter någon annan tandläkare som har jour.