Adress:
Sala Tandläkarcenter
Drottninggatan 11A
733 30 Sala
Ring oss 0224-106 00

Öppettider:
Mån-tor: 08:00-18:00
Fre: 08:00-15:00
Lör-sön: Stängt

Tandblekning i Sala

Har du missfärgade tänder? Vi på Sala Tandläkarcenter erbjuder tandblekning.

Tandblekning – få ett vitare leende

Våra tandhygienister är experter på att göra dina tänder vitare. Hos oss kan du göra en tandblekning både hemma och på klinik.

Vi hjälper dig till ett vitare leende

Vi på Sala Tandläkarcenter erbjuder estetisk tandvård. En populär behandling är tandblekning, då många eftersträvar en vitare nyans på tänderna. Vi har lång erfarenhet av tandblekning och arbetar med säkra metoder som ger naturtrogna och långvarande resultat.

Vad kostar en tandblekning på Sala Tandläkarcenter?

Startpaketet för en hemmablekning kostar endast 1500 kronor. I startpaketet ingår blekskenor och blekningsgelé – allt du behöver för att komma igång med din tandblekning!

Klinikblekning med ZOOM kostar 3000 kronor och sker på vår klinik i centrala Sala. Du kan även till ett pris av 4000 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Har du redan gjort en tandblekning?

Har du redan gjort en tandblekning hos oss och vill bleka tänderna igen så betalar du 200 kr för den nya blekningsgelén då du redan har blekskenorna. Blekskenor håller länge och går självklart att återanvända!

Ring oss på: 0224-106 00

Blek tänderna hemma

Vår tandvårdspersonal tar avtryck av dina tänder för att framställa blekskenor efter just dina tänder. Du får sedan med dig skenorna hem tillsammans med blekningsgelén. Vi ger dig noggranna anvisningar hur du använder skenorna och blekningsgelén hemma på dagen eller natten. Behandlingen upprepas under 8-12 dagar tills ett riktigt bra resultat uppnås. Vid efterföljande kontroller följs alltid behandlingen upp så att du känner dig nöjd med resultatet.

Blek tänderna på klinik

På vår klinik i Sala kan du snabbt och enkelt bleka dina tänder direkt hos din tandläkare eller tandhygienist med hjälp av Phillips ZOOM whitespeed-lampa.

Behandlingen börjar med att en sk PH-booster gel appliceras på tänderna, följt av blekningsgelen som är EU-kompatibel. Gelen aktiveras med hjälp av en WhiteSpeed för att bryta ner fläckar och missfärgningar. Efter en cirka 90 minuter behandling ser du synliga resultat!

Innan du bleker tänderna

För att få göra en professionell tandblekning behöver tänderna vara friska och fria från karies. Du behöver därför nyligen ha gjort en undersökning för att blekningen ska vara säker och med tillfredsställande resultat. Har du gjort en tandhygienist eller tandläkarundersökning hos oss inom de närmsta 3-6 månaderna räcker det bra. Annars kan du boka en tid för undersökning hos tandhygienist eller tandläkare redan idag så hjälper vi dig.

Låt din tandhygienist eller tandläkare göra jobbet

När du bleker tänderna hos oss ser vi till att tandblekningen blir trygg och säker för att inte riskera ilningar eller fläckar. Risken med att klicka hem sk hemma-fix produkter kan leda till svåra konsekvenser i form av ilningar, sår på tandkött och frätskador. Låt därför våra utbildade och professionella tandhygienister bleka dina tänder så att du kan känna dig trygg.

Vanliga frågor

Vi erbjuder hemmablekning med specialanpassade skenor samt klinikblekning med ZOOM.

Det varierar från person till person. Mycket beror på ens munhygien och kostvanor. Med hemmablekning är fördelen att man alltid har blekskenorna hemma och där en påfyllnad av blekningsgelé endast kostar 200 kr.

Vårt startpaket för hemmablekning kostar endast 1500 kr. I startpaketet ingår blekskenor och blekningsgelé. Har du redan blekskenor kan du köpa blekningsgelé hos oss för 200 kr.

Klinikblekning med ZOOM kostar 3000 kr och utförs i vår klinik i Sala centrum. Om du vill bibehålla ett ännu längre resultat kan du till ett pris av 4000 kr få både klinikblekning plus en hemmablekning.

För att bleka tänderna måste du vara över 18 år och inte vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler. Om du har fyllningar eller komposit så bör du vara uppmärksam på att dessa material inte bleks på samma sätt som tänderna. Detsamma gäller implantat och proteser. Kontakta din tandläkare för rådfrågning.

När du har fått dina blekskenor så kan du använda dem i flera år framöver. Tänderna tenderar att röra lite på sig under åren, vilket gör att skenorna med tiden inte kommer passa 100% perfekt. Detta spelar egentligen ingen roll, du kan använda dem ändå. Man får dock räkna med att tänderna kan kännas lite ömma på morgonen när du tar ut skenorna.

Vi brukar säga att de vita tänderna behåller sin färg i cirka tre år efter blekningen. Detta kan givetvis variera kraftigt beroende på kostvanor och tobaksintag. För dig som vill bleka igen efter några år köper du enkelt nytt blekningsmedel hos din tandläkare.

Patientcentrerad tandvård varje dag

Vi är en tandläkarklinik som har som mål att våra patienter ska känna sig trygga vid behov av akut tandvård, så att de slipper ringa runt och leta efter någon annan tandläkare som har jour.