Adress:
Sala Tandläkarcenter
Drottninggatan 11A
733 30 Sala
Ring oss 0224-106 00

Öppettider:
Mån-tor: 08:00-18:00
Fre: 08:00-15:00
Lör-sön: Stängt

Tandläkarskräck

På Sala Tandläkarcenter är våra tandläkare och tandhygienister vana med att bemöta patienter med tandskräck. Att vara rädd för att gå till tandläkaren är vanligt och inget som ska behöva hindrar dig från att uppsöka tandvård när du behöver den. Vi avsätter alltid extra tid för dig som har tandläkarskräck för att ha gott om tid för att arbeta i ett lugnt och behagligt tempo så att du som patient också kan känna dig lugn.

Rädd för tandläkaren?

Tandläkarskräck är mycket vanligt, varannan patient känner ångest i varierande grad inför ett besök. Som tur är går det att bota ångesten eller fobin. Det viktigaste är att du konfronterar rädslan och inte avstår från besöket hos oss. Om du är nervös eller har ångest, tala om det för oss innan. Hittills har alla patienter med ångest gett oss beröm efter besöket. Vi ser till att sätta dig i fokus och anpassar vår arbetstakt efter hur du vill ha det.

Behandlingen ska vara smärtfri

Vi har fokus på smärtfri behandling, vid minsta obehag kan du säga stopp. Det går alltid att ge mer bedövning eller byta metod. Till och med så pass avancerade ingrepp som till exempel tandimplantat går att utföra, även om du har tandläkarskräck. Efter några besök kommer du att märka hur ångesten minskar.

Prata med oss innan

Ett tips är att boka en gratis konsultationstid för att prata igenom besöket och de ingrepp som vi ska genomföra. Det känns alltid bättre att veta på förhand vad som ska ske. Oftast är ångesten som störst innan, så kallad förväntningsångest. Den dämpas om du vet vad som händer.

8 tips för dig med tandläkarskräck

  • Ta det första steget och boka en tid för besök eller konsultation.
  • Tala om för oss att du lider av tandläkarskräck. Det är väldigt vanligt och inget att skämmas för.
  • Ta med dig en vän eller familjemedlem som stöttning.
  • Säg stopp om det känns obehagligt under undersökningen.
  • Fråga! Vi förklarar gärna vad som ska hända härnäst.
  • Om du har svår skräck eller ångest kan lugnande tabletter hjälpa. Men rådgör med tandläkaren innan.
  • Ta med dig hörlurar och spela musik under besöket. Det får dig att tänka på annat och filtrera bort ljud.
  • Klappa dig själv i ryggen efteråt. Du klarade det! (Och boka nästa tid).

Patientcentrerad tandvård varje dag

Vi är en tandläkarklinik som har som mål att våra patienter ska känna sig trygga vid behov av akut tandvård, så att de slipper ringa runt och leta efter någon annan tandläkare som har jour.